Workshop landschapsfotografie in Limburg, leerzaam en gezellig

Maak je graag landschapsfoto’sBijna iedereen kan met een camera mooie landschappen fotograferen. Maar vaak zijn de resultaten niet bevredigend. Leer de technieken in de praktijk samen met je medecursisten tijdens de Workshop Landschapsfotografie in Limburg!

Beleef een leerzame wandelworkshop in de natuur

Tijdens de workshop landschapsfotografie ga je onder begeleiding van een professioneel fotograaf op pad, waarbij je o.a. uitleg krijgt over goed/anders kijken, scherpstellen, fototechnieken en compositie. Ook het effect van verschillende objectieven en brandpuntsafstanden, kracht van de creatieve composities en de impact van de juiste belichting krijgt ruim de aandacht. Met praktische oefeningen kun je meteen je opnames aanzienlijk verbeteren, zonder je dagenlang in de theorie te verdiepen. Daarnaast is de workshop erg gezellig: met je medehobbyisten over fotografie praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Voor wie is deze workshop landschapsfotografie?

Deze workshop is bedoeld voor de beginnende en gevorderde fotograaf die zijn of haar kennis en ervaring in landschapsfotografie wil verbeteren.

Wanneer en waar?

Met de fotocamera verkennen we het mooie Limburgse heuvellandschap – langs veldweggetjes, holle wegen, door weiden en langs de Geul. We bezoeken mooie vergezichten in dit gebied en gaan op zoek naar prachtig licht en bijzondere locaties. Je krijgt de mogelijkheid om in de mooiste gebieden van Zuid-Limburg het maximale uit de landschapsfotografie en je camera te halen. 

Wat leer je?

In een kleine groep leer je alle basisprincipes van de landschapsfotografie:

  • Voorbereiding, weer, locatiescouting;
  • Camera instellingen en toepassingen voor landschapsfotografie (diafragma, sluitertijden, scherptediepte, ISO-waarden, witbalans, histogram etc.);
  • Goede en evenwichtige belichting bereiken voor landschapsfoto’s;
  • Compositie: het landschap zien, voelen en hoe je met een landschapsfoto sfeer kunt overbrengen.

Welke fotoapparatuur heb je nodig?

Tijdens de workshop fotografeer je bij voorkeur met een spiegelreflex camera (DSLR), maar je kunt ook met een compact camera deelnemen. Je krijgt te maken met allerlei lastige lichtomstandigheden. Om haarscherpe foto’s te maken heb je bijna altijd een statief nodig. Als je dit hebt, neem deze dan mee. Een groothoekobjectief is prima voor uitgestrekte landschappen maar met een teleobjectief kun je weer andere aspecten van het landschap benadrukken. Neem liefst alle objectieven mee die je hebt.

Workshop landschapsfotografie in Limburg door fotograaf Maastricht Dzidra Dubois

Neem mee:

 • Camera en objectieven;
 • Geheugenkaartjes;
 • Volle accu(s);
 • Statief;
 • Polarisatie- of grijsfilters (optioneel);
 • Denk ook aan bescherming van je camera, bijvoorbeeld een regenhoes voor je camera als er regen wordt voorspeld;
 • Schrijf- of notitieblok en pen;
 • Stevige schoenen.

 

Na de workshop heb je de mogelijkheid om je drie beste foto’s te mailen ter beoordeling. Je krijg extra tips om je landschapsfoto’s naar een nog hoger niveau te brengen. Wil je je aansluiten bij onze Facebook groep Landschapsfotografie in Limburg, dat kan al voor de workshop.

 

Niveau Beginners, gevorderden
Deelnemers Minimaal 5, maximaal 10
Duur Circa 7 uur
Tijdstip 10.00 uur
Locatie Limburg, Epen en omgeving
Te wandelen afstand 6 km
Inclusief Teoretische gedeelte, koffie/thee, lunch, digitale naslag
Prijs € 159,- (incl. BTW)
Benodigdheden Digitale camera (spiegelreflex of compact) en objectieven, (eventueel) statief en polarisatie- of grijsfilters

 

Wil je je aanmelden voor een workshop?

Schrijf je direct in! Via mijn webwinkel kun je trouwens zien of er nog plek is en meteen het cursusgeld veilig via iDeal betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname. Vermeld onder bestelling opmerkingen ook een alternatieve datum en het merk/type camera dat je gebruikt. Tot 14 dagen voor de cursus kun je kosteloos omboeken naar een andere workshopsdatum.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op via contactformulier, of bel me: +31 (0)615213735.

Ben je met een groep van 5 of meer personen? Dan is het mogelijk om een workshop te houden op een dag die het beste uitkomt. Ook kunnen de de workshop qua inhoud meer specifiek afstemmen op de deelnemers. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Aanmelden

Je wordt doorverwijzen naar de webshop waarin je de workshop per direct kunt reserveren en betalen met iDeal.

 

Download flyer Workshop landschapsfotografie in Limburg

Download de flyer 

 

Workshop landschapsfotografie in Limburg 2019

 

Comments

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Dzidra Fotografie nieuws
Blijf altijd op de hoogte!
ErrorHere