Workshop beeldbewerking in Photoshop

Photoshop is hét programma voor de professionele fotograaf, ontwerper of beeldbewerker en daarnaast een creatieve bezigheid voor iedereen met liefde voor beeld en fotografie. Ik werk al ruim 20 jaar met deze krachtige fotobewerking tool en wil graag  mijn kennis met je delen.
photoshop cc interface

Haal meer uit je opname

Bijzondere foto gemaakt, maar niet echt gelukt een voorwerp op de juiste manier in het kader te zetten?  Of net ietsje onderbelicht? Een kleurenfoto liever in zwart/wit hebben? Een foto vrijstaand maken? Objecten uit je vakantiefoto verwijderen of toeristen voor een bezienswaardigheid weghalen?

In mijn workshops ontdek je hoe je beeld kunt aanpassen, verbeteren en veranderen, effecten kunt toevoegen, foto’s manipuleren en retoucheren, beeld optimaliseren voor het web of drukwerk, werken met lagen, filters en maskers. Je leert dit allemaal van een professional uit de praktijk met ruime ervaring in het werken in Photoshop.

Is de workshop iets voor jou?

Mijn workshops zijn voor iedereen die zich wil verdiepen in digitale beeldbewerking in Photoshop – ben je amateur of professionele fotograaf, grafische vormgever, webdesigner of ontwerper. De workshop is zowel geschikt voor beginners als voorgevorderden. Je kunt kiezen uit drie workshops met oplopende moeilijkheid: Photoshop beginner, Photoshop basis en Photoshop gevorderde.

Groepen worden op basis van gelijke kennis niveau samengesteld. Indien je nog maar weinig kennis hebt, kun je het best eerst de Photoshop beginner volgen om de mogelijkheden te ontdekken.

Wat leer je in de workshops?

  • Instellingen, gereedschappen en bedieningen in het werkgebied van in Photoshop CC;
  • Bestandsformaten, resolutie, verschillen in voorbereiding de bestanden voor het web of print;
  • Correcties en aanpassen van helderheid, contrast, kleur, scherpte etc.;
  • Retoucheren;
  • Werken met lagen, selecties;
  • Fotomontages en afbeeldingen vrijstand maken;
  • Tips & trucks.

Hoe wordt de workshop gegeven?

De workshops bestaat uit twee dagen/vier dagdelen. Je volgt de workshop in een groep van minimum 2 en maximaal 8 personen. Je kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na een theoretische uitleg werk je aan praktijkoefeningen op je eigen laptop of op eventueel aanwezige computers.

Wat heb je nodig voor de workshop?

Om succesvol aan de workshops deel te nemen is geen voorkennis nodig. Algemene vaardigheid met de computer is voldoende. Denk daarbij aan het kunnen vinden van de alt- en shifttoets en het opslaan en vinden van uw bestanden.

Er wordt gebruik gemaakt van Photoshop CC. Je dient de beschikking te hebben over de Adobe Photoshop software (eventueel een CC demo-versie of minimaal versie CS5). De software is te download/huur via de website van Adobe.

Kun je de workshops alleen op bepaalde data volgen? Of wil je een specifieke invulling van de workshop? In overleg is er heel veel mogelijk, neem even contact op.

Bent u klaar om nu te beginnen?

Schrijf dan in!

Comments

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Dzidra Fotografie nieuws
Blijf altijd op de hoogte!
ErrorHere